0
0
00
Basenji Informatie

 Basenji Rashond

Oorsprong

De Basenji is oorspronkelijk gefokt in Afrika voor de jacht. De Basenji is een zichtjager, dus hij jaagt op wat hij ziet en minder op de reuk. Hun jachtinstinct is sterk. De Basenji is geen blaffer, maar ze hebben wel een duidelijke jodelende klank wanneer ze opgewonden zijn of wanneer ze jagen.

 

Basenji en zijn karakter

De Basenji kan enigszins afstandelijke zijn bij vreemden. Dit ras is zeer intelligent maar onafhankelijk en daardoor is trainen een hele opgave. Hij is zeer alert, onstuimig en speels. Dit alles maakt hem tot een bijzonder huisdier.

 

Basenji en zijn temperament

De Basenji is een zeer alert, leuk en liefdevol ras, maar hij wordt echter niet aanbevolen voor een onervaren eigenaar. Basenji's zijn heel geduldig en goed met kinderen. Ze moeten vroeg worden gesocialiseerd met andere honden en mensen.

 

Basenji en zijn verzorging

De Basenji is net als een kat, zeer schoon en verzorgt zichzelf veel en vaak. Hij verhaart niet tot nauwelijks, maar de vacht moet wel onderhouden worden om hem in goede vorm te houden. Af en toe borstelen om de dode of losse haren te verwijderen werkt het beste. Het haar moet kort, fijn en enigszins hard zijn. De gladde vacht van de Basenji is heel gemakkelijk te verzorgen. Ook heeft dit ras heeft weinig tot geen hondengeur.

 

Training

De Basenji moet vroeg worden gesocialiseerd om problemen te voorkomen. Een gehoorzaam-heidcursus is een must voor dit energieke en zeer alerte ras. Dit ras heeft uitdaging nodig, anders gaat hij zich vervelen.

 

Activiteit

De Basenji is erg energiek en heeft behoefte aanveel beweging. Stevige wandelingen zijn dagelijks nodig. De Basenji is een jager en heeft dan ook het uithoudingsvermogen van een jager. Daarom  is een omheinde tuin het beste. Een goede afscheiding is wel nodig, want ze zijn een meester in klimmen en ontsnappen.Basenji Kennel Star of Africa    info@starbasenji.nl